Láhev OXY Twist ZDARMA!

Tritanová lahev Oxy twist ZDARMA. Dárek ke každému školnímu batohu i aktovce.

Hezká oslava s čokoládovým dortem

dort

Papírnictví není jen o papíru. Dorty sice u nás nenajdete, ale máme spoustu dalších báječných věcí, které se Vám k oslavám budou určitě hodit. 

Girlandy udělají párty veselejší a balónky nesmí chybět!

Vyberte si z pestrých barevných motivů girland ten, který Vám bude dokonale ladit s Vaší oslavou. Jednobarevné girlandy, nebo pěkně probarvené v různých motivech třeba se žabkami, piráty nebo medvídky dokonale podtrhnou hezkou oslavu.

girlanda

Doplňte prostor balónky, které nesmí chybět na žádné párty.

Oblíbený párty doplněk je bezesporu balónek. Máme pro Vás balónky fóliové v různých tvarech a číslech. Nebo klasické nafukovací balónky z latexu jednobarevné, balónky v módních pastelových barvách i sady balónků s potiskem. Nyní jsou k dispozici i ve velkých výhodných baleních balónků po 100 kusech.

pastelove-balonky

 

A co teprve rychlý čokoládový dort?

IMG_20200222_092300-01

U nás velmi oblíbený dortík, který se skvěle hodí jako narozeninový a nebo pro nedělní odpoledne u kávy. Samozřejmě že pro Vás máme recept :)

Korpus:

113 gramů rozpuštěného másla

240 gramů podmáslí

2 vejce

150 gramů pískového cukru

250 gramů hladké mouky

15 gramů kakaa

špetka soli

1 lžička sody

1 lžička octa

Suché suroviny promícháte v míse zvlášť. Másla, podmáslí a vejce rozmícháte a přidáme k suché směsi. A kouzlo nakonec: v nějaké malé nádobce lžičku sody zalijete lžičkou octa. Pozor, dost to pění :) a přidáte do směsi. Rychle a krátce zamícháte a nalijete do dortové formy s průměrem asi 24 cm. Formu nemusíte vymazávat. Postačí, když na dno vystřihnete kolečko pečícího papíru.  

Vložíte do trouby, nejlépe horkovzdušné vyhřáté na 160°C. Pečete tak 20 - 30 minut. Pak vyzkoušíte špejlí a pokud se nelepí, máte dopečeno. Po dopečení pak kraj korpusu vevnitř ve formě objedete příborovým nožíkem. Rozevřete a máte půl hotovo.

IMG_20200221_180741-01

Nejlepší krém je z mascarpone

1 kelímek mascarpone

1/2 kelímku zakysané smetany

1/2 kelímku smetany ke šlehání

1 lžíce cukru - ale kdo má rád sladší, může přidat

1 ztužovač na smetanu

Všechno dohromady zašleháte, přidáte ztužovač a až máte hezky hustou směs, je hotovo.

Korpus rozkrojíte a naplníte krémem. Zbytkem krému lehce pomažete strany a horní stranu dortíku. Rozpustíte si ve vodní lázni 100 g čokolády se 1/4 másla. Krásně rozpuštěnou čokoládou polijete dortík, ale pozor, neměla by být horká. 

Doufáme, že se Vám krásně podaří a bude všem chutnat :)

Přejeme Vám krásnou oslavu!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení